Home Kattenproducten Beste kattenvoeding

Beste kattenvoeding

In dit artikel vergelijken we onze selectie beste kattenvoer en brokken van het afgelopen jaar.

Door Steven Toquero

Ken jij ook dat gevoel dat je niet weet wat het beste kattenvoer is voor je vierpotige vriend? Je bent in de dierenwinkel om nieuw voer te halen voor je kat. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heel vaak kopen mensen gewoon maar iets dat ze eens zijn tegengekomen in de reclame op tv of ze kiezen iets willekeurigs uit de rekken.

Wat is het verschil tussen nat voer en droog voer? Moet je echt naar de prijs kijken? Welk merk is het beste? Dit zijn allemaal vragen die we ons als katteneigenaars wel eens stellen. Je hebt Whiskas, Felix, Royal Canin, Barf en nog veel meer. Welke van deze verschillende soorten is het beste?

Het beste kattenvoer van 2022

 • Beste natte kattenvoer: Yarrah Brokjes Biologisch – Kip & Kalkoen – 6 x 405 g
  Yarrah is een zeer kwalitatief merk en gebruikt alleen maar de beste ingrediënten. Zelfs de meest kieskeurige katten hebben geen probleem met dit voer, en bovendien is het biologisch.
 • Beste droge kattenvoer: Whiskas 1+
  Whiskas 1+ is een van de bekendste kattenvoersoorten. Het bevat vers vlees en is krokant en hard van buiten, maar lekker zacht van binnen.
 • Beste kattenvoer voor jonge katten: Royal Canin Pediatric Growth
  Specifiek kattenvoer voor jonge katten van een merk met een jarenlange expertise. Het bevat de perfecte voedingsstoffen om jouw kitten te transformeren in een gezonde, goed uitziende kat.
 • Beste kattenvoer voor oude katten: Prins VitalCare Senior 12+
  Kwalitatief voer voor katten die ouder zijn dan 12 jaar. Bevat de perfecte mix van ingrediënten om je oudje zo fit en stralend mogelijk te houden.
 • Beste kattensnack: Felix Cat Snacks Party Mix
  Een waar feestmaal voor je huisdier. Een zeer verleidelijke mix van lekkere en grappige snackfiguurtjes die ook nog eens gezond zijn.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je rekening houdt met de leeftijd van je kat, want hoe jonger je kat is, hoe meer ze beweegt en hoe meer voedingsstoffen ze nodig heeft. Bij oudere katten moet je er dan weer op letten dat het voer gemakkelijk te verteren is, omdat de spijsvertering bij oude katten minder goed werkt. Let er wel op dat er steeds genoeg vlees of vis in het voer zit, want katten zijn échte carnivoren. Met dit artikel willen we je helpen om de juiste keuze te maken. Lees verder om te kijken welk voer jouw kat nodig heeft.

Yarrah beste kattenvoer
 • Alle leeftijden
 • Ruikt lekker(der)
 • Biologische kattenvoeding
 • Geen chemische stoffen
 • Duurder

Dit natte kattenvoer is geschikt voor alle katten: jong, oud, groot of klein. Het voer ruikt lekker als je het blikje opent. Ook je kat gaat dit heel lekker vinden. Omdat natvoer vooral gebruikt wordt als je kat kieskeurig is, is dit voer de ideale keuze. Het grootste voordeel van dit voer is dat het biologisch is. Dit wil dus zeggen dat alles aan dit kattenvoer natuurlijk is en er zijn geen chemische stoffen gebruikt om de smaak of geur te verbeteren.

De brokjes kip en kalkoen in het voer zijn lekker zacht en erg smakelijk voor je kat. Ook aan de saus is gedacht, want deze is even voedzaam en lekker als de brokjes. Bij de goedkopere merken wordt hier vaak op bespaard met chemische producten. Een ander speciaal ingrediënt dat gebruikt wordt in dit kattenvoer, is brandnetel. Dit is goed voor de nieren van je kat. Er zit ook een beetje tomaat in. Een nadeel van dit voer is dat het nogal duur is. Dit komt door de biologische en kwalitatieve ingrediënten die gebruikt worden.

Beste droge kattenvoer: Whiskas 1+

Whiskas 1+ beste kattenvoer
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Veel smaken
 • Whiskas expertise
 • Geen natvoer
 • Niet voor katten jonger dan 1 jaar

Een van de bekendste soorten kattenvoer die er op de markt zijn. Iedere katteneigenaar heeft er wel eens van gehoord. Bovendien zit de prijs-kwaliteitsverhouding van dit kattenvoer enorm goed. Je kunt kiezen uit een hele resem aan ingrediënten, zoals rund, vis en kip. Whiskas is een van de beroemdste kattenvoermerken, dus ze hebben een enorme ervaring opgedaan in deze markt.

De reden waarom dit het beste droge kattenvoer is, is omdat het krokant en droog is van buiten, maar toch lekker zacht is van binnen, waardoor het toch nog een beetje smaakt als natvoer voor je kat. De brokken zijn ook zo gemaakt dat ze de tanden van je kleine vriend verzorgen en er zitten heel veel voedzame stoffen in. Er worden kwaliteitsvolle ingrediënten gebruikt in het voer. Een nadeel is wel dat je het voer niet aan je kittens kunt geven, want het product is gemaakt voor katten ouder dan 1 jaar, hiervan komt ook de naam 1+.

Beste kattenvoer voor jonge katten: Royal Canin Pediatric Growth

Royal Canin beste kattenvoer
 • Pediatric / aangeraden door (een) dierenarts
 • Royal Canin expertise
 • Goed voor jonge katten
 • Goed voor darm & ontlasting
 • Minder geschikt voor oudere katten
 • Slechts één smaak, als je kat het niet lust pech gehad

Er gaat bij iedereen wel een belletje rinkelen wanneer het merk Royal Canin wordt genoemd. Dit is een van de bekendste merken ter wereld voor dierenvoeding. Het merk focust vooral op heel specifieke voeding voor verschillende soorten katten: leeftijd, aandoening, mate van beweging … Om die reden kun je Royal Canin ook heel vaak terugvinden in de rekken bij de dierenarts.

We hebben dit niet alleen tot beste kattenvoer voor jonge katten verkozen omdat het zeer specifiek is, maar ook omdat de ingrediënten echt van topkwaliteit zijn. Een nadeel is dat Royal Canin niet het goedkoopste merk is. Door de speciale samenstelling van het voer, is het goed voor de darmflora van je kleine tijgertje. Hierdoor gaat de ontlasting minder geur afscheiden en krijgt je kitten de juiste voedingsstoffen binnen.

Het kan soms gebeuren dat je kitten de brokken niet gaat lusten, maar dit kan voorvallen bij elk soort kattenvoer. Aarzel daarom ook niet om meteen nieuwe brokken te kopen wanneer je kat haar voer niet lust.

Beste kattenvoer voor oude katten: Prins VitalCare Senior 12+

Prins beste kattenvoer
 • Prins expertise
 • Ouder katten
 • Veel vitamine en olieën
 • Steunt gewrichten en verouderingprocess
 • ‘Lekker’ voor meeste katten
 • Niet graanvrij
 • Redelijk duur

Net als Royal Canin, is ook Prins een erg kwalitatieve voeding voor jouw viervoetige vriend. Deze variant is speciaal gemaakt voor katten boven de 12 jaar. Omdat het voer veel energie en speciale voedingsstoffen bevat, blijft je oude kat steeds in topconditie. Vitamine en zalmolie zorgen voor een optimale ondersteuning van de gewrichten en vertragen het verouderingsproces. Ook het gewicht van je oudere kat wordt goed op peil gehouden met deze voeding, want dit is een kwaal waar veel oudere katten mee te maken krijgen.

De ingrediënten van dit beste kattenvoer voor oude katten bestaan vooral uit rijst, maïs en gevogelte. Er is ook gedacht aan de nierfunctie en het immuunsysteem van je kat. Het voer wordt zeer goed verdragen door oude katten en is heel lekker. Het heeft ook een goede invloed op de vacht van de kat. De nadelen van dit kattenvoer zijn dat het voer niet helemaal graanvrij is en dat het ook weer een specifieke en zeer kwalitatieve soort voeding is, waardoor de prijzen ook weer sterk kunnen oplopen.

Beste kattensnack: Felix Cat Snacks Party Mix

Felix beste kattenvoeding
 • Handig snackformaat
 • Vlees en / of vis
 • Afwisselende textuur
 • Niet voor kittens

Wat is er nu leuker dan je kat af en toe te verwennen met een lekkere snack? Daar heeft Felix een goede oplossing voor gevonden, want met dit pakket kun jij je kat steeds lekker laten snoepen. Het pakket bestaat uit twee zakjes met een partymix. Het ene zakje is de original-variant, met vlees, en het andere zakje is de seaside-variant, met snoepjes in de vorm van visjes en zeesterren.

Deze snoepjes smaken naar zalm, koolvis en forel, maar bevatten nog steeds vlees. Katten smullen deze snoepjes vlot naar binnen. Het leuke aan deze box is dat alle vormpjes anders zijn, waardoor je kat steeds geboeid blijft door de textuur van de snoepjes. Een beetje afwisseling zal je kat met deze beste kattensnacks zeker krijgen. En je huisdier gaat niet alleen veel plezier beleven bij het oppeuzelen van deze snacks, ze zijn ook nog eens erg voedzaam. Zo bevatten ze veel vitaminen, eiwitten en omega-6.

Perfect dus om je kat gezond te houden, zolang je maar niet te veel geeft. Omdat de hoeveelheid snoepjes in dit pakket redelijk groot is en omdat je deze snoepjes goed kunt bewaren omdat ze droog zijn, is ook de prijs heel gunstig. Surf even rond op het internet en je merkt al snel dat dit product helemaal niet duur is. Een nadeel van deze snoepjes is dat ze redelijk groot zijn, dus ze zijn niet echt geschikt voor kittens.

Tot zover de lijst beste kattenvoer 2022.

Nog wat extra hulp nodig? Met deze kattenspeeltjes is je kat altijd gelukkig. Drinken is ook van groot belang. Bekijk ook zeker onze lijst drinkfonteinen als je dit nog niet hebt.

beste kattenvoeding
Afbeelding: Canva.com

Welke voedingsstoffen heeft mijn kat nodig?

Het is vaak niet makkelijk om een voedzaam kattenvoer te zoeken. Probeer er vooral op te letten dat er genoeg vlees of vis in zit. Vooral de vetten en de eiwitten zijn belangrijk, omdat een kat een carnivoor is. Ook taurine is belangrijk, want een tekort hieraan kan leiden tot hartfalen en blindheid. Waar je tevens op moet letten, is dat het voer lekker is, want katten kunnen zeer kieskeurig zijn op het gebied van eten. We raden absoluut aan om je kat niet te forceren om haar bakje op te eten.

Nat of droog kattenvoer

Eigenlijk is er geen verschil qua voedingswaarde tussen droog- en natvoer. Natvoer is heel goed voor katten die wat moeilijker eten, omdat het wat meer geur afgeeft dan droogvoer. Het ziet er bovendien ook smakelijker uit. Het nadeel is dan weer dat je het steeds in de koelkast moet zetten, omdat natvoer sneller bederft dan droogvoer. Let er ook op dat je kat geen boeltje maakt van haar bakje natvoer. Droogvoer is dan weer heel makkelijk en lang te bewaren en geeft geen smurrie.

Oude en jonge katten

Let ook op de leeftijd en de specifieke behoeften van je kat. Heb je nog maar een kitten? Of heb je een oudje rondlopen bij je thuis? Heeft je kat een probleem met haar spijsvertering? Dan moet je hier allemaal rekening mee houden. Als je onzeker bent over het perfecte voer voor je kat, kan het misschien een goed idee zijn om advies te vragen bij je dierenarts.

Wat we nog graag willen meegeven, is dat je vooral aan je kat moet denken en niet aan jezelf. Het wil niet zeggen dat als jij iets lekker vindt, dat je kat dit ook per se lekker gaat vinden. Daarom kun je ook vers voer kopen dat er voor jou misschien niet zo smakelijk uitziet, maar voor je kat een waar feestmaal is.

Slachtafval in kattenvoer

Vaak lees je bij beoordelingen dat er slachtafval in het kattenvoer zit. Dit is goed voor katten, want in de natuur vangen ze ook gewoon muizen en vogels die ze volledig oppeuzelen. Meestal vinden katten slachtafval zelfs lekkerder dan de “betere” stukken vlees, omdat hun tanden en spijsvertering echt gebouwd zijn om vlees te eten.

Heb je er misschien al eens aan gedacht om zelf een maaltijd klaar te maken voor je kleine tijger? Sommige mensen kopen goedkoop slachtafval en maken een waar feestmaal voor hun huisdier. Natuurlijk is dit niet de meest smakelijke procedure voor jou en steekt er bovendien veel meer tijd in dan gewoon een zak voer te bestellen op het internet, dus je kunt best even kijken naar je eigen behoeftes. Als je er toch tijd en zin voor hebt, kunnen we dit alleen maar aanraden, want dit is het gezondste voor je kat en ze gaat dit bovendien het lekkerste vinden.

Beste droge kattenvoer
Afbeelding: Canva.com

Is de prijs een belangrijke factor wanneer ik kattenvoer koop?

Uiteraard is de kwaliteit afhankelijk van de prijs die je betaalt voor je kattenvoer. Hoe duurder het kattenvoer, hoe beter de ingrediënten zijn. Meestal is duur voer ook een stuk voedzamer. Staar je echter niet blind op duur kattenvoer, want het kan zijn dat je een goed product uit de middenklasse vindt dat perfect bij de behoeften van je kat past.

Hoeveelheid kattenvoer per portie

Hier moet je ook weer zelf een beetje kijken wat je kat nodig heeft. De regel is dat hoe jonger een kat is, hoe meer eten ze nodig heeft. Dat komt omdat ze veel meer beweging nodig heeft dan een oude kat, die meestal het grootste deel van de dag rust.

Een normale volwassen kat heeft over het algemeen genomen 70 gram droogvoer en 210 gram natvoer nodig. Als je graag persoonlijk advies wilt, raden we aan om naar je dierenarts te gaan.

Beste kattenvoer voor oude katten
Afbeelding: Canva.com

Lees meer artikels in de categorie ‘Katten’

Ook interessant