Honden

Door Allemaalbeestjes

Welkom op onze honden pagina!

Hier vind je alle informatie over honden, van gezondheid, (op)voeding tot het kiezen van een hondennaam of het kopen van hondenspeelgoed en andere benodigdheden.

Hulp bij het kiezen van de juiste hondennaam

Heb jij nu even geluk dat er iemand bij AllemaalBeestjes zich bezig houdt met lijsten en lijsten van hondennamen samen te stellen. Het is geen gemakkelijke taak maar op het internet vind je alles.

Haal inspiratie uit onze hondennamen lijstjes.
Zo heb je keuze uit:

Heb je een voorkeur voor een bepaalde letter, dan kan je ook de namen per letter bekijken.

Hondennamen kiezen

Het juiste hondenras kiezen

Honden zijn al lang onze beste vriend. Maar elke persoon is anders, en dit is ook waar voor honden. Soms kan je je baseren op de algemene of typische karakteristieken van een hondenras om een keuze te maken. Zo is het geweten dat labradors zeer vriendelijke huisdieren zijn, en boxers in het algemeen goed zijn met (oudere) kinderen.

Hondenrassen zijn ook makkelijk uit elkaar te halen met hun fysieke kenmerken. Heb jij een voorkeur voor een lange- of korte vacht, dan kan je op basis van het hondenras al heel wat opties uitsluiten. Ook je situatie thuis, grote of kleine tuin, kinderen of geen kinderen, andere huisdieren, voldoende wandelmogelijkheden, … speelt zeker een rol in het kiezen van een hondenras.

Bekijk hier alle hondenrassen, en vindt alle informatie dat je nodig hebt.

Hondennaam kiezen

Meer weten over een honden adopteren in België?

We hebben het er vaak over. Een nieuwe puppy of een hond adopteren? Het is geen makkelijke keuze; bij de ene maak je het jezelf makkelijk, bij de andere gun je een hond een nieuw leven met het risico op enkele nadelen. Langs één kant kan de hond een traumatische ervaring meedragen, langs de andere kant zal deze hond je dankbaarder zijn dan om het even welke puppy.

Een hond adopteren in België zit goed in elkaar. Je kan in verschillende asielen terecht om honden te bezichtigen en te adopteren. Daarnaast zijn er ook organisaties die zich inzetten voor het vinden van een geschikt baasje. Meer informatie over honden adopteren in België vind je op de honden adoptie pagina.

Hond adopteren in belgie

Hier vind je al onze artikels over honden

Zie je deze tekst dan ben je onderaan de pagina. We zijn nog onze website dagelijks aan het bijvullen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht, kom dan snel terug! Tegen dan zullen we al heel wat nieuwe artikels hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te zijn