Kattenrassen informatie

Door Allemaalbeestjes

De verschillende kattenrassen

Elk kattenras is anders, elke kat heeft een verschillend karakter en uiterlijk. Van lang- tot kortharig, verschil in verzorging of voeding, hier kan je alle informatie terugvinden.
informatie verschillende kattenrassen

Elk kattenras is anders, elke kat is uniek

Sommigen denken dat elke kat dezelfde is, maar kattenliefhebbers weten wel beter. Een kat is een mysterieus dier dat zeer onafhankelijk kan leven. Toch zijn ze doorheen hun geschiedenis dichte verwanten van de mens geworden. Naast honden zijn katten de populairste huisdieren in onze wereld, en dit al voor honderden jaren.

Kattenrassen zijn er voldoende. Officieel bestaan er een 50-tal erkende kattenrassen. Er zijn ook ongelooflijk veel rassen of afwijkingen die niet erkend zijn. De officiële rassen zijn op te delen in 3 segmenten; langharig, kortharig en tussenin – half-langharige katten.  Sommige raskatten zijn toevallig ontstaan door vele kruisingen. Andere zijn afkomstig door veranderingen in omgeving of invloed van andere varianten. Natuurlijk moeten raskatten aan enkele formaliteiten voldoen, zoals de vachtstructuur, de kleurvarianten, lichaamsbouw, verschillende persoonlijkheden, …

Op deze site, doen we een greep uit enkele rassen die het meest populair zijn en proberen we dan ook zo duidelijk mogelijk informatief te zijn en de eigenschappen van de kattenrassen te verduidelijken, door uitleg en foto’s.  De rassen worden vooral bekeken op de volgende punten:

  • Herkomst
  • Geschiedenis
  • Karakter
  • Uiterlijke kenmerken
  • Gezondheidsproblemen
  • Verzorging & gezondheid
  • Omgang met andere dieren en kinderen

Verder komen andere onderwerpen ook aan bod, zoals de voeding, vaccinaties, kwekers, adoptie, de kattenchecklist, …

De verschillende kattenrassen

Langharige kattenrassen

Kortharige kattenrassen