Vissen

Door Allemaalbeestjes

Zorg voor vissen en aquariums

Heb jij ook vissen als huisdier, buiten in de tuin of een aquarium vol prachtige vissen? Of heb je gewoon een goudvis en wil je wat raad en informatie? Bij AllemaalBeestjes sluiten we onze watervrienden zeker niet uit en helpen we je graag verder. We overlopen de verschillende soorten vissen dat je in België als huisdier kan hebben. Daarnaast geven we ook raad bij het voeden, verzorgen, een vissennaam uitkiezen en nog veel meer!

De verschillende soorten vissen

Als je erbij stilstaat is ‘vis’ een zeer brede term. We staan nooit stil bij hoeveel vissoorten er zijn, en hoe ze verschillen. Sommigen leven in zoetwater, anderen in zoutwater. Sommigen in koudere temperaturen, andere in warmere. De ene vis overleeft niet in de omgeving van de andere. Daarom is het belangrijk dat je thuis, in je tuin of aquarium, deze omgeving zo goed mogelijk nabootst. Let ook op, sommige vissen zet je best niet samen…. ze hebben elk hun plaats in de voedselpiramide.

Zoetwatervissen

zoetwater vissen

Zoutwatervissen

Hier vind je al onze artikels over vissen

Zie je deze tekst dan ben je onderaan de pagina. We zijn nog onze website dagelijks aan het bijvullen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht, kom dan snel terug! Tegen dan zullen we al heel wat nieuwe artikels hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te zijn