Katten

Door Allemaalbeestjes

Welkom op onze katten pagina!

Hier vind je alle informatie over katten, van gezondheidskwaaltjes tot hulp bij het uitkiezen van een naam en raad bij het kopen van katten benodigdheden.

Heb je nog geen kat maar ben je een toekomstige katteneigenaar? Dan voorzien we je ook van een antwoord op je vragen. Bekijk de katten-checklist om zeker te zijn dat jij klaar bent voor je nieuwe avontuur. Ga je een kat adopteren, neem dan zeker ook een kijkje op onze katten adoptie pagina.

Het juiste kattenras kiezen

Elk kat is uniek en elk kattenras is anders. Sommigen gaan vaak buiten, anderen blijven liever binnen. Je kan ook kiezen op basis van vacht, je hebt langharige en kortharige katten.

Voor sommigen is het makkelijker om te kiezen op basis van het karakter van het ras, niet het uiterlijk. Sommige katten zijn speelser dan anderen. Misschien heb je kinderen of ander huisdieren en moet de kat goede vriendjes willen worden. Het ene kattenras komt beter overeen met andere dieren dan het andere.

Bekijk het kattenras overzicht, en vindt alle informatie dat je nodig hebt.

kattenras kiezen

En wat hulp bij het uitkiezen van een geschikte kattennaam

Het is geen gemakkelijke taak, maar gelukkig bestaat het internet. Online vind je heel wat verschillende lijstjes met kattennamen. De meeste lijstjes worden van de ene website naar de ander gekopieerd. Hier doen we dat niet! Wij zijn zot genoeg om alle lijstjes te bekijken en er de beste kattennamen uit te kiezen.

Neem een kijkje op het overzicht van alle kattennaam lijstjes.
Zo heb je keuze uit:

Heb je een voorkeur voor een bepaalde letter, dan kan je ook de namen per letter bekijken.

Kattennamen lijst

Meer weten over een katten adopteren in België?

Een kitten is schattig en lief. Wat mensen vaak vergeten is dat katten zeer vruchtbaar zijn en meerdere kittens in één zwangerschap hebben. Er zijn katten in overvloed, en we vinden ze iets te vaak op straat terug. In België zijn er ondertussen regels op het fokken en chippen van katten. Zo verlagen we het aantal straatkatten.

Een kat adopteren in België is goed georganiseerd. Je kan in verschillende asielen terecht. Er zijn ook organisaties die zich bezig houden met de adoptie van katten. Alle informatie over katten adoptie kan je vinden op onze adoptie pagina.

kat adopteren

Hier vind je al onze artikels over katten

Zie je deze tekst dan ben je onderaan de pagina. We zijn nog onze website dagelijks aan het bijvullen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht, kom dan snel terug! Tegen dan zullen we al heel wat nieuwe artikels hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te zijn