Kattennamen

Door Allemaalbeestjes

Ook op zoek naar een goede kattennaam? Hier vind je inspiratie genoeg!

Je kan zo goed als elke naam aan je kat geven. Het vinden van een goede kattennaam is ook niet zo moeilijk, zolang je goede inspiratie hebt. Google je ‘originele kattennamen’ dan vind je wel honderden lijstjes met namen. De ene lijst is vaak een kopie van de andere, maar hier is het anders. Wij waren zot genoeg om alle lijstjes af te gaan en onze favorieten uit te kiezen. Zo is onze lijst net iets origineler, grappiger of stoerder. 

Enkele tips om een kattennaam uit te kiezen:

Adopteer je een kat met een bestaande naam dan is het best om deze naam te behouden. Als je een kat of kitten koopt dan heb je nood aan een passende nieuwe naam. Een kitten zal zich snel binden aan deze naam en weten wanneer je haar roept. Om deze reden is het belangrijk dat een bestaande kat zijn kattennaam kan behouden. Als we spreken over een nieuwe passende naam zoeken dan kan je al enkele hulpmiddelen gebruiken.

  • Huiskat of tuinkat: zoek je een kattennaam voor een tijgerkat die voortdurend buiten zal zitten dan zijn actieve namen het passendst. Zo is ‘Rambo’ of ‘Paco’ al snel onze eerste keuze
  • Korthaar vs langharige katten: Kattennamen zijn een beetje zoals een bijnaam. Heeft je kat ongelooflijk veel haar kan je hem misschien ‘Sideshow Bob’ noemen? Haal je een hoogblonde rosse kater in huis dan is ‘Donald Trump’ misschien wel een goede bijnaam? Is je poes kaal dan heb je met ‘Moby’ al een goed alternatief.
  • Kleine kat vs grote katten: Sommige poezen blijven vrij klein, andere worden dan weer gigantisch. Tijgertje past ironisch genoeg bij een katje, maar als men voor een groot kaliber gaat kan men de kattennaam best aanpassen naar Mufasa of Simba
  • Kattenrassen: Het ras van katten zal een grote invloed hebben op de bovenvermelde puntjes.

Daarbij is het nog belangrijk om je kattennaam een dagje te laten zitten. Vaak klinkt een naam geweldig als je hem leest, vergeet enkel niet dat je het elke dag zal moeten uitschreeuwen. Pak dus geen naam dat je binnen de weken beu zal zijn. Vind je onderin niets terug kan je nog steeds naar de wikipedia pagina van kattennamen gaan.

Zo ga je aan de slag:

  1. Maak een lijstje van de 10 favoriete & passende kattennamen.
  2. Hang het lijstje een dagje op en laat het rusten.
  3. Pols enkele namen af bij mensen, wat klinkt goed? Roep het af en toe eens om te zien hoe het klinkt.
  4. Buk je even om face-to-face te staan met je kat en herhaal de naam overdreven veel elke keer dat je hem even op het kopje aait.
  5. Katten zijn geen honden! Als ze de naam (en vooral aan jouw) gezellig vinden zullen ze op de kattennaam reageren – maar wel even geduld hebben! Soms hoort de kat je maar wil hij je geen aandacht geven.
  6. Wissel je kattennaam niet na enkele maanden, als je dit te vaak doet zal je kat er niets van begrijpen en op niets antwoorden

Onze favoriete kattennamen:

Er zijn duizenden kattennamen om uit te kiezen. Ga je voor iets Nederlands of typisch Vlaams, of liever een kattennaam van Disney. Je kan voor stoere namen gaan voor je kater (of kat) of misschien een lief koosnaampje voor het kleine katje. Als we al deze namen op één lijst zetten ga je er nooit aan uit geraken. Daarom verdelen we alle kattennamen op in verschillende categorieën en lijstjes.

Kies een lijst uit, van stoere, grappige of unieke kattennamen tot bekende kattennamen van films en series. Nog steeds niet genoeg? Kijk onderin dan naar de lijst van kattennamen per letter van het alfabet.

Kattennamen per letter van het alfabet: