Home Katten 62 Bekende kattennamen

62 Bekende kattennamen

Een beroemde of bekende naam uitkiezen voor je kat, dat kan zeker!

Door Allemaalbeestjes

‘Bekende kattennamen’ is een gemakkelijke lijst om samen te stellen. We kennen allemaal de verschillende beroemde namen zoals Garfield, Tom (en Jerry) of Heathcliff van de tekeningen. Maar kennen we ook de beroemde kattennamen van buiten de Benelux? Calvin bijvoorbeeld, zeer gekend in het buitenland.

Katten zijn (naast honden) de populairste huisdieren. Ze hebben hun eigen persoonlijkheid en ruimte… maar ook hun eigen naam. Op het internet zijn katten de helden van de dag, met foto’s en filmpjes dat het internet veroveren.

Onderin kan je nog een hele tabel extra bekende kattennamen doorzoeken. Daar gaan we vooral op zoek naar bekende katten, maar vullen we aan met bekende namen die ook passen voor katten. Wees dus niet ongerust wanneer je bvb ‘Yoda’ in de lijst ziet staan. Maar eerst wat uitleg over de 11 bekendste kattennamen die je hierboven kan vinden. Sommige namen herken je misschien van de lijst 80 populaire kattennamen.

lijst bekende katten

1 – Garfield

Op zich zeer voor de hand liggend. Garfield is de beroemdste of gekendste kattennaam wereldwijd. Natuurlijk niet echt origineel om je kat naar hem te noemen. Is je kat ongelooflijk lui…. dan is Garfield misschien nog een optie. Van strip tot tekenfiguur en zelfs tot film, Garfield is ontsterfelijk als beroemdste kattennamen. Garfield is ook een rosse kater. Heb jij een rosse kater dan past het plaatje.

2 – Tom

Alleen lijkt Tom maar gewoon een naam. Zeggen we Tom&Jerry dan zal het belletje wel iets sneller rinkelen. Tom is een populaire naam maar klinkt dus beter als een duo. Heb je nog een kat… of een muis? Dan klinkt Tom en Jerry wel als een schitterend duo. Je kan je hond ook Jerry noemen maar dit klinkt misschien wat raar.

3 – Heatcliff

Je moet al iets ouder zijn om Heathcliff te kennen. Deze kat was zeer populair gedurende de jaren 90. Heathcliff was een slimme straatkat die er wat ruug uitziet. Toch is Heathcliff goedhartig. Heathcliff verscheen als eerste in een strip om nadien zijn debuut op TV te maken.

4 – Felix

Zo een bekende kattennaam dat men bijna vergeet dat het een beroemde kattennaam is. Felix bestaat nu al meer dan 100 jaar. De eerste versie van Felix de kat verscheen nog in zwart-wit. Daarnaast zit Felix de kat ook in de ‘Top 50 greatest cartoons’.

5 – Hello Kitty

Afkomstig uit Japan is Hello Kitty ondertussen wereldwijd beroemd. Daardoor ook aanwezig in onze lijst Beroemde kattennamen. Hoewel het merk vooral voor jonge meisjes bestaat is Hello Kitty nu ook populair bij een ouder publiek.

6 – Sylvester

Sylvester is bekend van de Looney Toons cartoons. Ander bekende figuren van deze cartoon zijn Speedy Gonzales, Tweety en Hipperty Hopper. Sylvester heeft een lisp en wordt bijna altijd in de maling genomen door Tweety Bird.

beroemde kattennamen

7 – Tigger

Helemaal geen typo. Tigger is de tijger van Winnie de Pooh. Sinds het begin van de serie heeft de kat (tijger) zijn naam gemaakt bij het jonge publiek. Naast Winnie is Tigger misschien wel de populairste. Daarom sinds kort ook zeker in de lijst beroemde kattennamen.

8 – Simba

We gaan even de Lion King kant uit omdat het over katachtigen gaat. Simba! Onze held en verlosser, koning van de dieren en dus ook van alle katten!

9 – Nala

Zeg je Simba…. Dan moet je ook Nala zeggen. De vrouwelijke tegenhanger van onze koning!

10 – Scratchy

Dat moet je even kunnen doen. Itchy en Scratchy zijn cartoons binnen een cartoon. De favoriete show van Bart en Lisa Simpson neemt de 9de plaats in van beroemdste kattennaam.

11 – Figaro

Heb je goed opgelet tijdens Pinochio? Dan weet je dat de kat Figaro is. Deze kat heeft geen geweldig grote rol in de film, maar de film is zo beroemd dat de originele kattennaam veelvuldig geadopteerd werd.

12 – Calvin

Net zoals Tom&Jerry is Calvin niet veel zonder Hobbes. Bekend van de strip, Calvin and Hobbes beleven samen korte avondturen dat telkens een mooie boodschap draagt. De strip is geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen genieten van de dubbelzinnige tekstballonnetjes.

wat zijn bekende kattennamen

Extra beroemde en bekende kattennamen

 • Afrocat Buddha Catzilla Caterpillar Catsanova
  Cue Ball Itchy Scratchy Jenkins KitKat
  Kitty Purry Denzel VinDiesel Mexicat Nacho
  Octopussy Puss In Boots Pikachu Meowth Purrkins
  Spaz Deadmaus Mister T Zombycat Yoda
  Athena Khal Drogo Khalisee Delphi Falcon
  Godiva Venus Mars Pluto Hazel
  Tarzan Mougli Milka Matilda Samson
  Plop K(at)3 Wilma Alistar Talon
  Ahri Gragas Kapitein Haak Beowulf Calvin

Heb jij betere lijstjes? Ken jij een andere beroemde of bekende kattennamen, stuur ons dan een mailtje op hello@allemaalbeestjes.be of neem contact via de contact pagina.

Haal meer inspiratie uit de volgende kattennamen

Ook interessant