Home Hondenproducten Beste fietskar hond

Beste fietskar hond

Een toffe fietsuitstap met je hond in de kar

Door Steven Toquero

Wanneer je op zoek bent naar de beste hondenfietskar voor jou en je viervoeter ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Het is goed dat je vooraf kijkt welke fietskar het beste bij jullie past. Zoek je iets voor een kleine hond of juist voor zijn grotere broer? Bedenk dat niet elke trailer achter elke fiets past en niet elke hond in elke fietskar vervoerd kan worden. Je moet ze op elkaar afstemmen.

Daarnaast is het belangrijk te onderzoeken welke extra mogelijkheden jouw fietskar naar keuze heeft. Moet deze opvouwbaar zijn? Of ook achter een elektrische fiets passen? Sommige cabines hebben de mogelijkheid om ook het dak te openen op een warme dag. Om jouw keuze makkelijker te maken hebben we de 5 beste fietskarren voor honden op een rij gezet.

De 6 beste fietskarren voor je hond 2022

Beste prijs-kwaliteit: Trixie hondenkar

Trixie Hondenfietskar
 • Eenvoudig te monteren
 • Past ook achter een elektrische fiets
 • Goede kwaliteit
 • Niet geschikt om offroad te rijden
 • Ritsen gaan soms moeizaam open

Voor een hondenfietskar in de goedkopere prijsklasse is deze Trixie fietskar een echte topper. Het stevige polyester biedt jouw dier tot 30 kg een veilige cabine om in vervoerd te worden. In- en uitstappen gaat eenvoudig door de voor- en achterdeur volledig open te ritsen. Bij slecht weer kan je de voordeur extra beschermen tegen wind en regen. Bij warm weer is een extra inzetstuk van gaas te plaatsen of is het dak te openen. Zet je dier wel goed vast tijdens de rit om ongelukken te voorkomen.

De wegligging van de hondenfietskar is stabiel, maar wordt het terrein ruwer dan zal deze trailer wat meer gaan trillen. Niet alle honden vinden dit prettig. Laat je hond hier langzaam aan wennen als dit zo is. Wil je de kar meenemen of opslaan in de schuur dan kan je hem eenvoudig inklappen. Een enkele gebruiker meldt dat de rits soms moeizaam opengaat, verder worden er weinig negatieve punten gevonden. Zoek je een voordelige fietskar die kwalitatief goed in orde is dan is de Trixie hondenkar zeker het overwegen waard.

Polyester | Afmetingen 63x68x75 cm | zwart rood

Beste goedkope: VidaXL hondenfietskar

vidaXL beste hondenfietskar
 • Goedkoop
 • Licht, gemakkelijk te trekken
 • Kan niet omvallen
 • Geleverd zonder handleiding
 • Niet inklapbaar

Zoek je een goedkope hondenfietskar dan is deze VidaXL kar misschien iets voor jou en je hond. De cabine waar je hond in zit is gemaakt van duurzaam oxford. Dit is een stof die gemakkelijk te onderhouden is en niet snel slijt. De gaasramen zorgen voor extra ventilatie. Het voorste raam kan je afdekken met een doorzichtige flap zodat er minder wind binnen waait. Ook kan je de voorste en achterste flap volledig openen zodat je hond snel en makkelijk in en uit de kar kan stappen. Reflectoren op de achterkant en beide wielen zorgen ervoor dat jullie ook in het donker veilig kunnen fietsen.

Deze goedkope hondenfietskar heeft een belastbaar gewicht voor honden tot 40 kg. Wanneer je hem tijdelijk niet gebruikt kan je de wagen inklappen, maar niet opvouwen. Hierdoor neemt deze meer plek in beslag dan een model dat opvouwbaar is. Een fijne bijkomstigheid is dat deze fietskar voor honden blijft staan wanneer de fiets om zou vallen. Dit voorkomt panieksituaties tijdens de pauzes van je fietstochtjes.

Stalen frame met oxford stof | Afmetingen 78x56x63 cm | oranje bruin

Beste voor elektrische fiets: Pawhut hondentrailer

PawHut beste hondenfietskar
 • Universele koppeling
 • Voorzien van extra vering
 • Ook geschikt als vrachttraile
 • Geschikt voor honden tot 30 kg

Niet alle hondenfietskarren zijn geschikt om achter een elektrische fiets te hangen. Dit heeft meerdere redenen. Eén reden is omdat er vanuit de motor op de fiets allerlei bedrading loopt die niet losgetrokken moet kunnen worden door de kar. Ook mag de motor niet beschadigen door de bevestigingsstang van de aanhanger. Daarnaast heeft een goede hondenfietskar voor achter de elektrische fiets een speciale fietskoppeling die de motor zeker niet zal beschadigen. Als laatste moet de trailer een behoorlijke stabiele wegligging hebben om de snelheden van de fiets aan te kunnen. De Pawhut trailer is een merk dat aan al deze voorwaarden voldoet.

Andere merken hebben soms een los koppelstuk te koop waarmee je de fietskar ook achter de elektrische fiets kan bevestigen. Hiermee kan je hondentrailer dus wisselen tussen een elektrische en een normale fiets. Denk goed na of je dit wil. Een kar die niet speciaal voor een snelle fietsen is ontwikkeld kan misschien de extra spanning die bij de hogere snelheid ontwikkeld wordt niet aan. Bovendien zijn karren voor de elektrische fiets voorzien van een extra vering, luchtbanden die schokken extra opvangen en een zeer stevige buisconstructie. De Pawhut trailer is geschikt voor honden tot 30 kg.

Stalen frame met oxford stof | Afmetingen 78x73x94 cm | zwart wit

Beste opvouwbaar: Trixie hondenfietskar S

Trixie beste hondenfietskar
 • Zeer snel en eenvoudig op te vouwen
 • Ook als wandelwagen te gebruiken
 • In hoogte verstelbare duwstang
 • Als wandelwagen niet geschikt op onverharde grond

Wanneer je geen last wil hebben van je hondenfietskar als je klaar bent met fietsen is het fijn als je de kar goed kunt opvouwen. We hebben de beste opvouwbare hondenfietskar uitgezocht. Het is deze Trixie hondenfietskar. Hij heeft een snel en eenvoudig inklapsysteem waarvan je de wielen er na gebruik gemakkelijk vanaf haalt. Qua opvouwen is dit een zeer handige fietskar die je zeker tijd en ruimte gaat besparen.

Je maakt de wagen vast aan de achteras van je fiets. Het maximale belastbaar gewicht is 30 kg. Met zijn afmetingen van 58 x 93 x 74 cm kan er een kleine tot middelgrote hond in vervoerd worden. Je maatje kan tijdens de rit lekker buiten kijken door de vele raampjes. De kar zelf is van stevig, waterafstotend polyester gemaakt. De verstelbare duwstang maakt het mogelijk ook met de kar te wandelen zonder fiets. Voor wandelen op onverharde grond is het voorwiel niet gemaakt. Maar rijd je enkel op verharde grond dan kan je de kar overal mee naartoe nemen.

Polyester | Afmetingen 58x93x74 cm | zwart grijs

Beste grote hond: Croozer fietskar Bruuno XXL

Croozer beste hondenfietskar
 • Veel ruimte voor grote honden
 • Parkeerrem op beide wielen
 • Neemt bij inklappen weinig ruimte in
 • Kar zelf is redelijk zwaar

De beste hondenfietskar voor grote honden vinden wij de Croozer Bruuno XXL. De brede en lage instap van 46 x 73 cm geeft toegang tot een vloeroppervlakte van 100 cm. Honden tot 45 kg, met een schofthoogte van 85 cm en lengte van 115 cm passen nog goed in deze kar. De stevige antislip vloer geeft jouw viervoeter een goede grip tijdens de rit. Je kan de voor- en bovenkant volledig openritsen zodat je extra ruimte, ventilatie en licht creëert wanneer de kar stilstaat. Wel zo fijn als je tijdens de rit even pauzeert maar je hond niet los kan of mag.

De universele koppeling past op elk fietsframe. Het materiaal is lichtgewicht aluminium. Toch weegt de fietskar nog 18 kg, enige conditie en fietservaring is dus vereist. Op beide wielen zit een parkeerrem zodat je veilig kan stilstaan en je zeker weet dat de kar niet aan het rollen slaat. Heb je hem (tijdelijk) niet meer nodig? Je kan de fietskar eenvoudig opvouwen en in de garage of schuur stallen.

Aluminium | Afmetingen 115x86x103 cm | pine green

Beste kleine hond: Keddoc honden fietskar de luxe

Keddoc beste hondenfietskar
 • Hond kan door het dak kijken
 • Veilige, mini cabine
 • Twee koppelstukken
 • Niet waterdicht
 • Heeft geen reflectoren

Kleine honden hebben niet veel ruimte nodig. Sterker nog, een kleine hond voelt zich prettiger in een ruimte die is afgestemd op zijn grootte. Te veel ruimte kan bedreigend voelen voor je hondje. Daarnaast kan je hond gaan schuiven wanneer er veel loze ruimte naast hem is. Het leuke van deze kar is dat je het dak kan openen zodat je viervoeter zijn hoofd er doorheen kan steken. Lekker met zijn neus in de wind de omgeving bekijken. Maak je hond altijd vast aan de riem in de cabine zodat hij er onderweg niet uit kan springen. Ook wanneer het dak dicht is. Je hondje zou zich kunnen omdraaien wat erg gevaarlijk is tijdens het rijden. De hor-ramen zorgen voor voldoende ventilatie. Hoewel de kar waterdicht zou zijn, blijkt dat dit niet altijd het geval is. Een extra regenhoes aanschaffen is dus geen overbodige luxe.

De hondenkar heeft een belastbaar gewicht tot 20 kg en de ingang is 40 cm hoog. Hij is dus echt alleen geschikt voor kleine honden. Er worden twee koppelstukken meegeleverd zodat je de kar snel op twee verschillende fietsen kan aansluiten zonder dat je dit veel moeite kost. Reflectoren zijn niet aanwezig, wel heeft de kar een vlaggetjes om beter zichtbaar te zijn in het verkeer.

Aluminium | Afmetingen 59x43x52 cm | grijs zwart

Tot zover artikel ‘De 5 beste fietskarren voor honden’.

Misschien zijn deze artikelen ook interessant voor jou: Beste hondenhok, Beste hondenbrokken

goedkope hondenfietskar
Afbeelding:Canva.com

Waar op letten bij het kopen van een fietskar voor honden

Ontwerp

Let bij het kiezen van een fietskar voor honden vooral op de gebruiksvriendelijkheid van de wagen. Het is fijn als de cabine langs verschillende kanten ver opengeritst kan worden zodat je maatje rustig en gemakkelijk in en uit de kar kan stappen. Dit vermindert stress en voorkomt ongelukken. Ook kan je zo eenvoudig het meerijden afwisselen met het mee rennen naast de fiets. Als het dak ook open kan is dat mooi meegenomen op warme dagen. Je hond kan dan zijn hoofd uit de cabine steken.

Check de stof waarvan de cabine gemaakt is op duurzaamheid en kwaliteit. Deze moet sterk zijn en eenvoudig te reinigen. De aanwezigheid van voldoende ventilatie is ook een must. Je hond mag het niet te warm krijgen tijdens de rit. Als de stof ook nog waterdicht is dan is dat zeker een voordeel.

Afmetingen

Uiteraard moet je hond goed in de fietskar passen. Let bij een grote hond op zijn schofthoogte en de eventuele instap hoogte van de kar. Deze moeten op elkaar afgestemd zijn. Een kleine hond heeft niet veel ruimte nodig om achter de fiets vervoerd te worden. Toch is een te grote trailer ook niet fijn en bovendien onnodig. Meet je hond dus altijd goed op zodat je weet waar je naar zoekt. Vergeet hierbij ook het gewicht van je dier niet op te nemen. Hondenfietskarren hebben altijd een maximaal belastbaar gewicht.

Kies je voor een opvouwbare hondenfietskar is deze gemakkelijk op te slaan in garage of schuur. Wanneer de wielen eraf te halen zijn kan je de hondenkar nog makkelijker stallen.

Veiligheid

Zorg dat de koppeling van de hondenkar goed op jouw fiets past. Dit is essentieel voor het veilig vervoeren van je hond. De meeste karren hebben reflectoren aan de zij- en achterkant voor extra zichtbaarheid in het donker. Hebben ze deze niet dan raden we aan ze los te kopen en erop te maken. Heeft de kar achterlichten dan is dit nog beter. Vaak wordt er een hoge vlag meegeleverd die de trailer overdag ook goed zichtbaar maakt. Gebruik deze altijd. Een onoplettende weggebruiker kan zo jouw viervoeter zeker niet over het hoofd zien.

goede hondenfietskar
Afbeelding:Croozer

Lees meer artikels uit de categorie ‘honden’

Ook interessant