Home Hondenproducten Beste hondenbrokken

Beste hondenbrokken

De juiste voeding afgestemd op de noden van jouw hond

Door Steven Toquero

Tegenwoordig is er over alle soorten hondenvoer online informatie te vinden. Ook voor de beste hondenbrokken hoef je niet meer naar de winkel. Er is voeding speciaal voor de volwassen honden, oudere honden, jonge honden of puppy’s. Maar ook hondenvoer voor dieren met allergieën, voeding met enkel natuurlijke ingrediënten en graanvrij hondenvoer is volop te vinden.

De meest gebruikte vorm van hondenvoer zijn hondenbrokken. Vandaar de nood aan een lijst beste hondenbrokken. Deze hebben vele voordelen tegenover natte voeding. Ze zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te voeren aan je hond en kunnen even blijven staan zonder meteen te bederven. Ook moet je hond er goed op kauwen. Dit kauwen stimuleert de aanmaak van speeksel wat belangrijk is voor de gebitsverzorging en spijsvertering van je hond.

De 8 beste hondenbrokken van 2022

In je zoektocht naar de beste hondenbrokken voor jouw hond is het goed de ingrediëntenlijst na te lopen. Zoek je voeding met veel dierlijk eiwit of juist enkel natuurlijke ingrediënten? Of voeding speciaal voor jouw overactieve beagle of border collie, of juist wat rustige buldog? We hebben in dit artikel allerlei soorten goede hondenbrokken getest en voor je op een rij gezet.

Beste volwassen: Royal Canin selection croc

Royal Canin beste hondenbrokken
 • Voordelige prijs
 • Bevordert spijsvertering en stoelgang
 • Zonder kleurstoffen
 • Niet geschikt voor opgroeiende en oude honden

Royal Canin Selection Croc is voor de volwassen hond (tussen 2 en 8 jaar) de beste droge hondenbrok. Deze hondenvoeding is gemaakt voor de alledaagse, gezonde hond die geen nood heeft aan speciale voeding en geen ziektes of speciale behoeften heeft. De brokken voorzien je hond van een evenwichtig dieet die de spijsvertering bevordert. Royal Canin maakt geen gebruik van onnodige toevoegingen of kleurstoffen.

Door selectief te zijn met 30 ingrediënten heeft Royal Canin een zeer uitgebalanceerde hondenbrok gemaakt. Goed dierlijk eiwit en vezels, proteïnen en vitaminen. Het evenwicht zorgt voor een efficiënte vertering en stoelgang. Ook de smaak is iets waar de meeste honden zich in kunnen vinden. Ook in de prijs / kwaliteit verhouding kunnen we ons vinden. Met één zak heb je 20 kg aan brokken voor een schappelijke prijs. Ter indicatie: een Duitse herder met een gemiddelde hoeveelheid aan beweging doet ongeveer anderhalve maand met deze zak.

Beste puppy: Royal Canin mini puppy

Royal beste hondenbrokken
 • Kleine brokjes
 • Ondersteunt de natuurlijke afweer
 • Goede acceptatie
 • Voordelige zak van 8 kg is niet lang houdbaar

Het beste hondenvoer voor je puppy of jonge hond vinden wij Royal Canin mini puppy. Het is geschikt voor de kleine hondenrassen die op volwassen leeftijd niet zwaarder worden dan 15 kg. Dit heeft te maken met de groei die deze hondjes door gaan maken. Een pup van een groot ras zoals bijvoorbeeld een golden retriever moet in dezelfde tijd veel harder groeien dan een pup van een klein ras. Daarom is het belangrijk dat deze honden voeding krijgen die gericht is op de komende groeifase.

Het voordeel van Royal Canin is dat de samenstelling van benodigde voedingsstoffen de natuurlijke afweer van je hondje ondersteunt. Hierdoor is je puppy extra beschermd tijdens zijn kwetsbare jeugd. De brokjes zijn vanwege het kleine formaat goed te eten door puppy’s. Ook ondersteunen ze een gezonde spijsvertering. Dat is te zien aan de stevige ontlasting en glimmende vacht van je pup.

De handige zak van 4 kg kan gebruikt worden voor elke formaat hond. Kies je voor een kleinere zak dan betaal je meer, maar is de voeding wel altijd vers. Een zak van 8 kg is relatief goedkoper per kg, maar moet tussendoor wel goed gesloten worden om de versheid te kunnen garanderen. De meeste kleine hondjes doen namelijk erg lang met 8 kg.

Pedigree beste hondenbrokken
 • Behoud van een gezond gewicht
 • Vier beloftes van Pedigree
 • Zeer smakelijk
 • De brokjes zijn soms te hard

Pedigree voorziet honden van premium maaltijden. Honden verbruiken minder energie naarmate ze ouder worden. Daarom is Pedigree Senior 8+ speciaal aangepast aan de behoeften van een oudere hond. Het is samengesteld met proteïnen van hoge kwaliteit om spieren sterk te houden en een optimaal gewicht te ondersteunen. Visolie en glucosamine helpen de gewrichten soepel te houden.

Daarnaast voorzien ze je hond van vier beloftes. (1) Een gezond gebit door het ontwerp en de structuur van de brokjes aan te passen. Het schurende effect helpt tandplak weg te halen. (2) Goede spijsvertering; door genoeg van de juiste vezels en proteïnen samen te brengen. (3) Een gezonde en glanzende vacht op basis van zonnebloemolie, omega 6 en zink. En een (4) gebalanceerd immuunsysteem, wat toch zeer belangrijk is bij oudere honden die al sneller last hebben van ziektes en kwaaltjes. De brokjes worden erg smakelijk gevonden. Honden met een zwak gebit vinden de brokjes soms te hard. Voor hen kan je de voeding even weken in lauw water zodat het accepteren beter gaat.

Beste natuurlijke: Naturis brokken

Naturis Brokken hondenbrokken
 • Geen onnodige toevoegingen
 • 100% gezonde ingrediënten
 • Goed voor de spijsvertering
 • Erg harde brok

Heeft jouw hond snel last van slappe ontlasting of diarree? Braakt hij soms plots zijn voeding uit terwijl hij verder niet ziek is? Probeer dan eens deze natuurlijke voeding van het merk Naturis. De complete brokken bevatten enkel natuurlijke ingrediënten. Dit betekent een voeding zonder onnodige toevoegingen zoals kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Deze verstoren de spijsvertering en natuurlijke afweer van je dier.

Wat er wel in zit? Hoogwaardige voedingsstoffen zoals organisch vlees, fruit, groenten, mineralen en vitamines. Bijvoorbeeld omega 3 en omega 6 vetzuren, die een belangrijke rol spelen in het afweersysteem van je viervoeter. De specifieke samenstelling maakt het voer beter verteerbaar wat weer resulteert in minder spijsverteringsstoornissen.

Diarree en maagklachten zijn hierdoor verleden tijd. Je ziet de natuurlijke werking terug in je hond door zijn hoge energieniveau en fitte, vrolijke gedrag. De prijs is hetzelfde als een vergelijkbare compleet voeding voor honden van een ander merk. Redenen genoeg dus om deze voeding zeker te overwegen voor jouw hond.

Beste hypoallergeen: Eukanuba Dermatosis FP

Eukanuba Dermatosis FP hondenbrokken
 • Helpt overgevoeligheidsreacties voorkomen
 • Smakelijke brok
 • Glanzende vacht
 • Niet te koop in kleine zakken
 • Zak onhandig in gebruik

Het kenmerk van een hypoallergene voeding is dat er slechts één eiwitbron of vleessoort in zit. Deze eiwitbron mag niet in de reguliere hondenvoeding te vinden zijn. Dit omdat een hond niet intolerant zal reageren op een ingrediënt dat hij nog nooit gegeten heeft. In de Eukanuba Dermatosis is gebruik gemaakt van vis, aardappelen en bietenpulp.

Het dierlijk eiwit is hoogwaardig en essentieel voor het ondersteunen van een gezonde vacht en huid. Toegevoegde vitamine E helpt de natuurlijke afweer te versterken. Daarnaast kalmeren omega 3 en omega 6 vetzuren eventuele huidirritaties en laten ze de vacht van je hond glimmen. Het is belangrijk dat je een hond met een voedingsallergie enkel de hypoallergene voeding geeft, in ieder geval wanneer je dier klachten heeft. Zo heeft het maagdarmstelsel en de huid de tijd om tot rust te komen.

Heb je een senior hond of een opgroeiende pup dan is Eukanuba Dermatosis niet geschikt voor je dier. De voedingsstoffen sluiten niet aan op de behoeften die de honden in deze levensfase hebben. Heeft je jonge of oude hond toch problemen die lijken op een voedselallergie of intolerantie, raadpleeg dan de dierenarts.

Beste geperste: Cavom adult

Cavom beste hondenbrokken
 • Zeer smakelijke geur
 • Luchtige, knapperige brok
 • Goede prijs-kwaliteit
 • Kunnen sneller voor tandplak zorgen

Geperste hondenbrokken hebben voor- en nadelen. Enerzijds zijn ze luchtiger en makkelijker te verteren, anderzijds zorgen ze voor meer tandplak door hun snelle afbraak. Cavom heeft een nieuwe manier van hondenbrokken persen. Hierdoor zijn ze zeer luchtig en komt er meer geur vrij. Belangrijk is dus dat de hond deze geur aangenaam en smakelijk vindt. Kijken we naar online reviews dan zien we dat het merendeel van de honden deze brokken lekker vindt. Ook de prijs is goed in orde, je betaalt evenveel voor Cavom brokken dan voor de Royal Canin Selection Croc.

Door een onaangename geur laten honden hun brokken wel eens links liggen. Dit gebeurt vaker bij geperste brokken dan bij krokante brokken, door het makkelijk vrijlaten van geuren. Nu Cavom deze code gekraakt heeft zorgen ze voor een uitstekend alternatief op de typische hondenbrokken. Daarbij zijn de ingrediënten van hoge kwaliteit en hebben ze een goed evenwicht aan voedingswaarden. Cavom wordt gemaakt op basis van rund- en schapenvlees (er zijn ook andere smaken beschikbaar). Het heeft ook een hoog omega 3 en omega 6 gehalte wat belangrijk is voor een zachte, gezonde vacht.

Hill's beste hondenbrokken
 • Helpt gewrichtsproblemen voorkomen
 • Je grote hond beweegt soepel
 • Smakelijke brokken
 • Enkel in verpakking van 12 kg
 • Geen andere smaken te krijgen

Het merk Hill’s timmert al meer dan 100 jaren aan de weg als het gaat om het ontwikkelen van het beste hondenvoer. Wereldwijd verzorgen ze vele soorten hondenvoeding die essentieel is voor een lang en gezond leven voor onze honden. De healthy mobility large breed lijn richt zich specifiek op volwassen, grote honden. Zij hebben vaker last van gewrichts- en botproblemen zoals artrose dan kleine honden.

Grote honden hebben immers meer gewicht te verplaatsen wat voor een hogere belasting van de spieren en zeker de botten betekent. De uitgebalanceerde samenstelling van deze voeding bevat onder andere glucosaminen en chondroïtine die de gewrichten helpen soepel te blijven. Het ondersteunt de mobiliteit en beweging van je hond, wat erg belangrijk is voor onze grote vrienden.

Je wil toch samen zo lang mogelijk fijne wandelingen kunnen maken? Waarom dan wachten tot je hond klachten krijgt. Je kan de voeding vanaf een leeftijd van 2 jaar preventief gaan geven en op deze manier de gewrichten van je hond zo lang mogelijk soepel en gezond houden. De voeding met kipsmaak wordt als erg smakelijk omschreven door de vele positieve reviews.

Grandorf beste hondenbrokken
 • Geschikt voor elke leeftijd
 • Licht verteerbaar
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Verpakking is niet hersluitbaar

Graanvrije voeding voor je hond kopen lijkt ons een logisch besluit. In de natuur eten honden ook weinig tot geen granen, dus waarom zouden we het onze huishonden wel voeren? Aangezien honden carnivoren (vleeseters) zijn, zullen granen niet zo goed verteren. Ze kunnen zelfs gevoelig reageren op granen. Dit is te herkennen aan huidproblemen zoals jeuk of haaruitval en darmproblemen zoals braken of diarree.

Is je dier dus gevoelig voor granen dan is Grandorf rabbit & sweet potato in onze ogen het beste graanvrij hondenvoer. Maar ook voor honden die niet gevoelig zijn is dit goede voeding. Het bevat een hoge dosering dierlijk eiwit, minimaal 60% en in dit geval konijn, wat een belangrijke brand- en bouwstof voor het lichaam is.

Maar waarom dan zoete aardappel toevoegen? Deze eten honden in de natuur ook niet. Dat klopt, maar er zal toch een bron van koolhydraten in de voeding moeten zitten voor de benodigde energie. Zoete aardappel is beter verteerbaar dan granen en is een koolhydraatbron die steeds kleine beetjes energie aan het lichaam geeft én meteen een goede darmwerking stimuleert.

Nieuw op de markt: BROK hondenbrokken

Brok beste hondenbrokken
 • Licht verteerbaar
 • Kwalitatieve ingrediënten
 • Te grote zak voor kleine hond (afhankelijk van hond)

Brok biedt een alternatief voor honden die graag vlees eten. Vlees is één van de duurste ingrediënten in hondenvoeding en dus wordt het minder en minder toegevoegd. Bijproducten of supplementen zijn vaak minder goed en worden minder goed verteerd. Daarom komt Brok aankoppen met een nieuwe voorstel. Hun voeding heeft een extra hoog vleesaandeel aangevuld met groenten, fruit en kruiden. Op deze manier voorzien zij de hond van alle benodigdheden. De hondenbrokken zijn daarbij graanvrij!

De brokken zijn goed krokant en rieken ook aangenaam voor de hond. De verpakking is volledig ecologisch, zo hopen ze ook hun voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Er zijn drie smaken beschikbaar; Kalkoen & Veenbessen / Zalm, forel & asperges / Kip & kruiden.

Tot zover artikel ‘De 8 beste hondenbrokken voor honden van 2022’.
Misschien vind je deze artikelen ook interessant?
Beste hondentuig, Beste hondenhok.

beste hondenbrokken
Afbeelding:Canva.com

Hondenvoeding & hondenbrokken vergelijken

Het belangrijkste om op te letten bij het aanschaffen van een nieuwe hondenvoeding zijn de ingrediënten. Deze mogen geen schadelijke, chemische en onnodige voedingsstoffen bevatten. Enerzijds moet je zien dat de voeding goed is. Dit betekent dat er alle benodigde voedingsstoffen in moeten zitten, het van een vertrouwelijke producent komt en een verpakking heeft die de brokken lang goed houdt.

Anderzijds is de brok zelf ook van belang. Kies je voor een geperste of een krokante hondenbrok? Geperste brokken verteren gemakkelijk en zijn goed voor de maag. Een nadeel is dat ze sneller tandplak veroorzaken. Krokante brokken zijn wat harder en dus beter voor het gebit. Een minpunt is dat de vertering de maag meer werk kost.

Wat is goed hondenvoer voor mijn hond?

Elke hond is anders, net zoals elk mens anders is. Honden hebben voorkeuren, favoriete smaken of een andere geur. Het is dus logisch dat elke hond een eigen mening heeft op elk type hondenbrokken. Los van de persoonlijke voorkeur van uw hond is er ook rekening te houden met het type hond. Is het een klein hond, grote hond? Is zijn vacht lang of kort? Welk ras is de hond? Ook de leeftijd van je hond is van belang. Een oude hond heeft namelijk andere voedingsbrokken nodig dan een jonge, groeiende hond.
Naast het ras en de voorkeur en het type en de leeftijd is er ook nog de geschiedenis van de hond. Heeft hij een verleden van allergieën? Zijn er bepaalde stoffen die de hond niet mag eten of niet kan verdragen? Zijn er genetische ziektes dat de hond heeft waardoor bepaalde ingrediënten niet ingenomen mogen worden? Neem dit alles in overweging in je zoektocht naar een goed hondenvoer voor jouw hond.

Beste hondenbrokken

Wat is KVV hondenvoer?

KVV betekent kant en klaar vers vlees. Het bestaat uit enkel vlees, botten en organen. Toegevoegd met mineralen en vitaminen. Je koopt het diepgevroren in de winkel en voert het ontdooid en rauw aan je hond. Het is een uitgebalanceerde voeding waar alles in zit wat je viervoeter nodig heeft. Sommige honden hebben baat bij het eten van KVV, bijvoorbeeld wanneer ze geen brokken kunnen verdragen of als ze een moeilijke eter zijn. Het nadeel is dat honden ervan gaan schrokken en er niets te kluiven valt, waardoor het minder goed is voor het gebit. Ook moet je uitkijken dat er geen bacteriën in zitten waar je hond en soms ook de mens ziek van kan worden. Gezien dit alles is het voeren van goede hondenbrokken goedkoper, veiliger en een stuk gemakkelijker.

goede hondenbrokken
Afbeelding:Canva.com

Lees meer artikels in de categorie ‘honden’

Ook interessant